3 Boktips

Det har gjorts en mängd olika böcker om ämnet aktier och börs. Här är tre läsvärda:

Boken om Trading

Skriven av: Johny Torsell och Peter Nilsson.

De svenska börsanalytikerna Johnny Torsell och Peter Nilsson valde att slå sina huvuden ihop och skriva en bok. Resultatet blev "Boken om Trading". Både Johnny och Peter är framgångsrika inom den tekniska analysmetoden, vilket minst sagt visar sig i boken. I boken beskrivs hur läsaren ska gå tillväga för att fatta bra sälj och köp-beslut. Boken behandlar metoder som teknisk analys och hur man på ett enkelt och framgångsrikt sätt kan kombinera den tekniska analysmetoden med den fundamentala. Boken lyckas på ett bra och intressant sätt beskriva nyckeln till framgångsrik Trading.

Analyshandboken

Skriven av: Johan Tejder, Björn Wike, Anders Haske och Lennart Andersson

Analyshandboken innehåller massor av användbara tips för den som sparat i aktier ett tag. Den ger bra information om aktiv portföljförvaltning och hur man analyserar aktierelaterad information på ett effektivt sätt. Boken beskriver en rad enkla modeller som kan komma att vara till stor hjälp på marknaden. Boken tar också upp andra ämnen som handel med optioner och andra olika sparformer.

Warranthandboken

Skriven av: Jonas Siljeström

Att handla med warranter är en ganska ny företeelse i Sverige. Kunskapen om ämnet är därför väldigt låg. En warrant är en sorts option som är utfärdat på en specifik aktie.

Köper man en warrant köper man alltså rättigheterna till aktien. Man kan både köpa köprättigheterna (köpwarrent) och säljrättigheterna (säljwarrent). Priserna på dessa är alltid förutbestämda.

I boken får man ta del av en rad praktiska råd om hur marknaden går till. Tipsen som ges i boken är väldigt användbara och enkla att förstå. Rekommenderas att läsa för både nybörjare och erfarna warranthandlare.